Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017

Έρχονται 9.000 προσλήψεις στους ΟΤΑ μέσω ΑΣΕΠ


Έτοιμος είναι ο νέος διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 9.000 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων καθαριότητας στο σύνολο των 325 δήμων της χώρας. Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, τον επόμενο μήνα θα ανακοινωθεί από το ΑΣΕΠ ο διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ο συνολικός αριθμός των προσληφθέντων θα προκύψει από τα αιτήματα των ίδιων των δηλούντων.

Υπενθυμίζεται πως οι τωρινοί συμβασιούχοι θα αποκτήσουν προβάδισμα έναντι των άλλων υποψηφίων, καθώς θα πριμοδοτηθούν με 17 μονάδες ανά μήνα εμπειρίας στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων και για συνολική εμπειρία έως 24 μήνες.

Οι νέοι υπάλληλοι Υποχρεωτικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα εργαστούν στην καθαριότητα των ΟΤΑ και αναμένεται να προσληφθούν μέσω ΑΣΕΠ από το υπουργείο Εσωτερικών έως τα τέλη Μαρτίου του 2018, καθώς τότε λήγει η τελευταία παράταση χρόνου με τις ανανεώσεις των συμβάσεων που έγιναν στους συμβασιούχους της καθαριότητας.



Συνεπώς μέχρι τον επόμενο Μάρτιο θα πρέπει το ΑΣΕΠ να έχει αναρτήσει τους προσωρινούς πίνακες των επιτυχόντων του διαγωνισμού.
Πρόσφατα ο κ. Σκουρλέτης συναντήθηκε με την ηγεσία του ΑΣΕΠ προκειμένου να καθοριστούν οι χρόνοι για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού που θα γίνει με σειρά προτεραιότητας (δηλαδή με κοινωνικά κριτήρια), καθώς και ο χρόνος έκδοσης της προκήρυξης.

Από το 2015 και εντεύθεν αρκετοί πάρεδροι του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνούνταν να εγκρίνουν τα εντάλματα πληρωμής των τωρινών συμβασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, επικαλούμενοι το γεγονός ότι ήταν αντισυνταγματικές οι διαρκείς ανανεώσεις των συμβάσεων. Ωστόσο, όλα τα εμπόδια ξεπεράστηκαν με τον νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή.

Πριν από την προκήρυξη των θέσεων θα προηγηθεί η έκδοση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου και θα ακολουθήσει ο ορισμός των αναλογούντων θέσεων για ειδικές κατηγορίες (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμεΑ κ.λπ.) από το υπουργείο Εργασίας.
Σημειώνεται πως στις προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων δεν θα προσμετρηθεί η μνημονιακή αναλογία «μία πρόσληψη ανά τρεις συνταξιοδοτήσεις» που θα ισχύσει για το 2018, καθώς η μισθοδοσία των εργαζομένων θα προέρχεται από τα ανταποδοτικά τέλη των δήμων και δεν θα επιβαρύνει τον Κρατικό Προϋπολογισμό.

Στο μεταξύ, στο ΑΣΕΠ έχει κατατεθεί η νέα προκήρυξη του υπουργείου Εσωτερικών για 121 μόνιμες προσλήψεις διοικητικών σε νησιωτικούς δήμους και περιφέρειες. Οι ειδικότητες αφορούν κυρίως τους τομείς ΠΕ Οικονομικού, ΠΕ Μηχανικών, ΤΕ Λογιστικού κ.λπ.

(20/11/17)



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: