Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017

Ξεκίνησε η λειτουργία νέων κτηματολογικών γραφείων στην Αττική


Ξεκίνησε η λειτουργία νέων Κτηματολογικών Γραφείων για κτηματογραφούμενα ακίνητα σε περιοχές της Αττικής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στις 5 Σεπτεμβρίου 2017 ξεκίνησε, η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Σπάτων (για τους πρώην Δήμους/Κοινότητες Ανθούσας, Πικερμίου, Ραφήνας και Νέας Μάκρης).

Επίσης, στις 12 Οκτωβρίου 2017, ξεκίνησε η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αθηνών για τον πρώην Δήμο Μοσχάτου, του νέου Κτηματολογικού Γραφείου Παλαιού Φαλήρου για τους Δήμους Αλίμου και πρώην Δήμο Ελληνικού, του Κτηματολογικού Γραφείου Βύρωνα για τον πρώην Δήμο Υμηττού και του Κτηματολογικού Γραφείου Ηλιούπολης για τον πρώην Δήμο Δάφνης.

Οι δικαιούχοι ακίνητης περιουσίας στους ανωτέρω δήμους, στο εξής για όλες τις συναλλαγές τους θα απευθύνονται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, του οποίου, όλα τα στοιχεία επέχουν πλέον θέση αρχείου.




Μέσα σε προθεσμία επτά ετών, οι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων κάτοικοι εσωτερικού, κάτοικοι εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο, μπορούν να διορθώσουν τις αρχικές εγγραφές σε ακίνητα της περιοχής αυτής για μη δηλωθέντα δικαιώματα κατά την κτηματογράφηση ή άλλα σφάλματα. Υπενθυμίζεται ότι η επταετία ισχύει από την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την έναρξη της λειτουργίας του Κτηματολογίου.

Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. Για την εν λόγω περιοχή οι δικαιούχοι ένα μήνα μετά από την έναρξη λειτουργίας του γραφείου μπορούν να ελέγξουν τα στοιχεία της εγγραφής τους (ακίνητο, δικαίωμα, τίτλο κτήσης) μέσα από την εφαρμογή "Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες - Τελικά Στοιχεία Κτηματογράφησης – Αρχικές Εγγραφές" στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε. (www.ktimatologio.gr).

Δημοσιεύθηκε: 25/10/17



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: