Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 617 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο * Αναστέλλεται από τις 20 Ιουλίου ο Δακτύλιος στην Αθήνα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,2% η ανεργία τον Απρίλιο * ΟΟΣΑ: Στο 43,2% η ανεργία των νέων στην Ελλάδα * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Ιούνιο * Εργάνη: Αυξήθηκαν κατά 33.620 οι θέσεις εργασίας τον Ιούνιο

18/10/17

Έρχεται νέα μείωση στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων


Σε νέα μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις θα προχωρήσουν οι συστημικές τράπεζες έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στις αποδόσεις θα είναι της τάξης των 10 μονάδων βάσης, ρίχνοντας την «οροφή» των επιτοκίων στα επίπεδα του 0,50%, στα τυποποιημένα προγράμματα.

Από την άλλη πλευρά, στο νέο χρήμα τα επιτόκια αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από το 1%, εκτός εάν πρόκειται για μεγάλα ποσά, όπου η υπόθεση ...σηκώνει παζάρι.
Η συμβουλή
Με αυτό το δεδομένο, όσοι έχουν χρήματα και σκέπτονται να ανοίξουν ένα προθεσμιακό λογαριασμό, καλό θα ήταν να σπεύσουν σε μία τράπεζα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με τον τρόπο αυτό θα «κλειδώσουν» ένα υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με αυτά που θα ισχύουν από τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, εάν επιλεγεί προθεσμιακή κατάθεση με ελεύθερη διακοπή της χωρίς κόστος, σε κάθε περίοδο εκτοκισμού της, δημιουργείται και έξοδος κινδύνου για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: moneyonline.gr

Δημοσιεύθηκε: 18/10/17Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: