ΤτΕ: Ελλειμμα 1,2 δισ. στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών τον Ιανουάριο * ΟΑΕΔ: Αυξήθηκαν κατά 50.700 οι άνεργοι τον Φεβρουάριο * ΤτΕ: Ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα 838 εκατ. στο α' δίμηνο * ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν οι κενές θέσεις εργασίας στο δ' τρίμηνο του 2018 * Πρωτογενές πλεόνασμα 823 εκατ. ευρώ στο πρώτο δίμηνο * Εργάνη: 27.840 νέες θέσεις απασχόλησης τον Φεβρουάριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 18,7% αυξήθηκε η ανεργία στο δ΄ τρίμηνο * Θερινή ώρα (+1) από την Κυριακή 31 Μαρτίου

18/10/17

Έρχεται νέα μείωση στα επιτόκια των προθεσμιακών καταθέσεων


Σε νέα μείωση των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις θα προχωρήσουν οι συστημικές τράπεζες έως και τις αρχές Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση στις αποδόσεις θα είναι της τάξης των 10 μονάδων βάσης, ρίχνοντας την «οροφή» των επιτοκίων στα επίπεδα του 0,50%, στα τυποποιημένα προγράμματα.

Από την άλλη πλευρά, στο νέο χρήμα τα επιτόκια αναμένεται να υποχωρήσουν κάτω από το 1%, εκτός εάν πρόκειται για μεγάλα ποσά, όπου η υπόθεση ...σηκώνει παζάρι.
Η συμβουλή
Με αυτό το δεδομένο, όσοι έχουν χρήματα και σκέπτονται να ανοίξουν ένα προθεσμιακό λογαριασμό, καλό θα ήταν να σπεύσουν σε μία τράπεζα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Με τον τρόπο αυτό θα «κλειδώσουν» ένα υψηλότερο επιτόκιο σε σχέση με αυτά που θα ισχύουν από τον Νοέμβριο.

Επιπλέον, εάν επιλεγεί προθεσμιακή κατάθεση με ελεύθερη διακοπή της χωρίς κόστος, σε κάθε περίοδο εκτοκισμού της, δημιουργείται και έξοδος κινδύνου για παν ενδεχόμενο.

Πηγή: moneyonline.gr

Δημοσιεύθηκε: 18/10/17Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: