Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Εγκρίθηκαν 6.667 μόνιμες προσλήψεις στους δήμους


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εσωτερικών ενέκρινε 6.667 αιτήματα των δήμων για ισόποσες μόνιμες προσλήψεις σε ανταποδοτικές υπηρεσίες.

Τα αιτήματα αυτά έγιναν προς το ΥΠΕΣ από τους Δήμους, στα πλαίσια διάταξης του "παράλληλου προγράμματος" που ψήφισε η κυβέρνηση το 2016 και η οποία προβλέπει δυνατότητα πρόσληψης μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ εκτός του μνημονιακού κανόνα προσλήψεων, με τον όρο ότι αυτή θα γίνεται με ανταποδοτικούς πόρους των ίδιων των δήμων. Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.




Η διαδικασία υποβολής αιτημάτων για μόνιμες προσλήψεις στους δήμους αναζωπυρώθηκε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία έκρινε αντισυνταγματικές τις παρατάσεις των συμβάσεων κοντά 6.100-6.150 εργαζομένων στην καθαριότητα των δήμων. Με ρύθμιση του το ΥΠΕΣ έδωσε τη δυνατότητα υπογραφής νέων 8μηνων συμβάσεων για τους εργαζομένους αυτούς (μέχρι τέλη Μαρτίου 2018). Παράλληλα, το ΥΠΕΣ επιτάχυνε τη διαδικασία υποβολής των αιτημάτων των δήμων για μόνιμες προσλήψεις.

Με βάση τα νέα δεδομένα, στα τέλη του Μαρτίου θα λήξουν οι 8μηνες συμβάσεις των 6.100 -6.150 προσωρινών εργαζομένων και έπειτα σταδιακά θα γίνουν οι προσλήψεις 6.667 μόνιμων υπαλλήλων.

Σημειώνεται πως ο μνημονιακός περιορισμός που προβλέπει να μην αυξηθεί το μέσο μηνιαίο πλήθος των συμβασιούχων στο Δημόσιο φέτος σε σχέση με το 2016 αφορά αποκλειστικά τους συμβασιούχους που μισθοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι εκείνους που μισθοδοτούνται από ανταποδοτικά τέλη.

Πηγή: Capital.gr

Δημοσιεύθηκε: 19/10/17



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: