Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017

ΥΠΟΙΚ: Παράταση έως 31/10 για τα αδήλωτα εισοδήματα


Παράταση της προθεσμίας οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης κατά ένα μήνα προβλέπει τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Η τροπολογία ορίζει ότι λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης των φορολογουμένων (υπολογίζεται ότι αποκαλυφθεί συνολική φορολογητέα ύλη της τάξεως των 5 δισ. ευρώ) η προθεσμία παρατείνεται έως και την 31 Οκτωβρίου του 2017.

Με άλλες διατάξεις περιορίζεται από 90 σε 15 ημέρες από την κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών η προθεσμία για την υποβολή των σχετικών δηλώσεων υπαγωγής στο πρόγραμμα της οικειοθελούς αποκάλυψης προκειμένου για την αμεσότερη εκκαθάριση των δηλώσεων.




Η ρύθμιση αυτή, αναφέρεται στην αιτιολογική της τροπολογίας, ισχύει για κοινοποιήσεις εντολών ελέγχου ή προσκλήσεις παροχής πληροφοριών που διενεργούνται από σήμερα και εφεξής.

Εφόσον η κοινοποίηση της εντολής ελέγχου ή της πρόσκλησης παροχής πληροφοριών έχει γίνει μέχρι σήμερα και δεν έχει παρέλθει η προθεσμία των 90 ημερών από την υποβολή των δηλώσεων, αυτές υποβάλλονται αποκλειστικά το αργότερο μέχρι 30 ημέρες από τη δημοσίευση των νέων διατάξεων.

Δημοσιεύθηκε: 4/10/17



Ακολουθήστε το eisodima.gr για περισσότερες χρηστικές ειδήσεις!


Διαβάστε ακόμη: