Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Ξεκινά η πληρωμή Αυγούστου


Την Πέμπτη 24/8 από τις απογευματινές ώρες και έως το πρωί της 25ης Αυγούστου θα πληρωθεί το ποσό του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στις 266.407.

Συγκεκριμένα με απόφαση της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου εγκρίθηκε η μεταφορά πίστωσης ύψους 61.738.385,51 ευρώ για την πληρωμή του επιδόματος μηνός Αυγούστου 2017.

Οι λογαριασμοί θα αρχίσουν να πιστώνονται από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας.




Να προχωρήσουν σε διορθώσεις αιτήσεων στην πλατφόρμα του keaprogram για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) όσοι δεν έχουν λάβει χρήματα από τυχόν λάθη στον τραπεζικό λογαριασμό που έχουν καταχωρήσει στην αίτηση τους στο keaprogram καλεί το υπουργείο Εργασίας τους αιτούντες δικαιούχους.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση για το ΚΕΑ, δεν κατέστη δυνατή η πίστωση των ποσών σε δικαιούχους λόγω:

1. Μη επικαιροποίησης στοιχείων λογαριασμού (απαιτείται επιβεβαίωση των στοιχείων του λογαριασμού, μέσω προσκόμισης στην τράπεζα των απαραίτητων δικαιολογητικών- ανάλογα με την πολιτική κάθε τράπεζας)

2. Ανενεργού λογαριασμού( δεν έχει κινηθεί για αρκετό χρονικό διάστημα)

3. Αναντιστοιχία ΑΦΜ και τραπεζικού λογαριασμού

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεριμνήσουν για τη διόρθωση του προβλήματος στον τραπεζικό λογαριασμό έως τις 31/8/2017 διαφορετικά η αίτησή τους θα ανακληθεί. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής νέας αίτησης, αλλά δεν αναγνωρίζεται δικαίωμα αναδρομικής καταβολής.

Δημοσιεύθηκε: 23/8/17



Διαβάστε ακόμη: