Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ * Ξεπέρασαν τα 2 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις Ιουνίου * ΤτΕ: Στα 2,8 δισ. το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο εξάμηνο * Αυξημένοι κατά 8.341 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο * Ληξιπρόθεσμα 1,1 δισ. ευρώ πλήρωσε το Δημόσιο στο 7μηνο * Αύξηση 8,1% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο * Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο * Στα 135,1 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο επτάμηνο * Νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

11/8/17

Έρχονται ανατροπές στη φορολογία ακινήτων


Ανατροπές σε ολόκληρο το φάσμα της φορολογίας ακινήτων επιφέρει η προσαρμογή, από το 2018, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν τις κλίμακες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η κατάρρευση της κτηματαγοράς, από το 2008 και μετά, αντέστρεψε τη σχέση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο οι “τιμές εφορίας” των ακινήτων να είναι υψηλότερες των τιμών αγοράς, μια σχέση που θα διορθωθεί έως τον Δεκέμβριο.
Στελέχη του ΥΠΟΙΚ θεωρούν τις εν λόγω αλλαγές επιβεβλημένες, καθώς εκτιμούν ότι το τοπίο που θα δημιουργηθεί στην κτηματαγορά μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών θα αλλάξει άρδην και συνεπώς θα αλλάξουν και οι κλίμακες υπολογισμού των φόρων, καθώς και τα αφορολόγητα όρια σε ΕΝΦΙΑ και για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Εφόσον τηρηθεί το τρέχον χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή των τιμών των ακινήτων έως τον προσεχή Δεκέμβριο, όλες οι ανατροπές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2018.

Δημοσιεύθηκε: 11/8/17Διαβάστε ακόμη: