Γενική απεργία την Πέμπτη * ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 20,6% στο εμπορικό έλλειμμα τον Οκτώβριο * Αύξηση 1,1% σημείωσε ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο * ΟΔΔΗΧ: Δημοπρασία τρίμηνων εντόκων στις 13/12 * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,5% υποχώρησε η ανεργία τον Σεπτέμβριο * Στα 3,458 δισ. ευρώ τον Οκτώβριο οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του Δημοσίου * Στο 1,3% η ανάπτυξη στο γ' τρίμηνο * Νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

11/8/17

Έρχονται ανατροπές στη φορολογία ακινήτων


Ανατροπές σε ολόκληρο το φάσμα της φορολογίας ακινήτων επιφέρει η προσαρμογή, από το 2018, των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων στα επίπεδα των αγοραίων τιμών, με τις βασικότερες αλλαγές να αφορούν τις κλίμακες υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ και του φόρου μεταβίβασης ακινήτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η κατάρρευση της κτηματαγοράς, από το 2008 και μετά, αντέστρεψε τη σχέση αντικειμενικών και αγοραίων τιμών, με αποτέλεσμα κατά μέσο όρο οι “τιμές εφορίας” των ακινήτων να είναι υψηλότερες των τιμών αγοράς, μια σχέση που θα διορθωθεί έως τον Δεκέμβριο.
Στελέχη του ΥΠΟΙΚ θεωρούν τις εν λόγω αλλαγές επιβεβλημένες, καθώς εκτιμούν ότι το τοπίο που θα δημιουργηθεί στην κτηματαγορά μετά την προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών στα επίπεδα των εμπορικών θα αλλάξει άρδην και συνεπώς θα αλλάξουν και οι κλίμακες υπολογισμού των φόρων, καθώς και τα αφορολόγητα όρια σε ΕΝΦΙΑ και για την απόκτηση πρώτης κατοικίας.

Εφόσον τηρηθεί το τρέχον χρονοδιάγραμμα για την προσαρμογή των τιμών των ακινήτων έως τον προσεχή Δεκέμβριο, όλες οι ανατροπές θα εφαρμοστούν από τις αρχές του 2018.

Δημοσιεύθηκε: 11/8/17Διαβάστε ακόμη: