Την Πέμπτη θα ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ * Ξεπέρασαν τα 2 δισ. οι τουριστικές εισπράξεις Ιουνίου * ΤτΕ: Στα 2,8 δισ. το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών στο εξάμηνο * Αυξημένοι κατά 8.341 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Ιούλιο * Ληξιπρόθεσμα 1,1 δισ. ευρώ πλήρωσε το Δημόσιο στο 7μηνο * Αύξηση 8,1% στον κύκλο εργασιών της βιομηχανίας τον Ιούνιο * Eurostat: Στο 0,9% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούλιο * Στα 135,1 εκατ. ευρώ μειώθηκαν οι ακάλυπτες επιταγές στο επτάμηνο * Νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

11/8/17

Επίδομα ανεργίας στους ελεύθερους επαγγελματίες


Νομοσχέδιο με εργασιακές αλλά και ασφαλιστικές διατάξεις, αναμένεται να καταθέσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο στη Βουλή, με στόχο τη θωράκιση της εργατικής νομοθεσίας αλλά και την επίλυση προβλημάτων που διαπιστώθηκαν κατά την υλοποίηση των τελευταίων ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

Μεταξύ των διατάξεων που προωθούνται, είναι αυτή που θα αποδεσμεύει την ασφάλιση από την ιδιότητα, στους κλάδους των μηχανικών και των νομικών, ώστε να μην υποχρεώνονται οι συγκεκριμένοι επιστήμονες-αυτοαπασχολούμενοι στην καταβολή εισφορών, στην περίπτωση που δεν έχουν εισόδημα από την άσκηση του επαγγέλματός τους.
Στο σχέδιο νόμου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της επεξεργασίας από την αρμόδια υπουργό Εφη Αχτσιόγλου, με στόχο να κατατεθεί στη Βουλή αμέσως μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες της, περιλαμβάνεται επίσης μια σειρά από εργασιακές διατάξεις για την απλήρωτη και αδήλωτη εργασία, όπως για παράδειγμα η υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη.


Ακολουθήστε το eisodima.gr!


Επίσης, θα προβλεφθεί ο αποκλεισμός των επιχειρηματιών που παρανομούν, για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από κοινοτικά κονδύλια και δημόσιους πόρους.

Στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου, σύμφωνα με πληροφορίες θα υπάρχει διάταξη με την οποία θα βελτιώνονται οι όροι και οι προϋποθέσεις καταβολής από τον ΟΑΕΔ επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Δημοσιεύθηκε: 11/8/17

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έρχεται νομοσχέδιο - "σκούπα" για εργασιακά και ασφαλιστικόΔιαβάστε ακόμη: