Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Δεύτερος έλεγχος για ανασφάλιστα οχήματα


Νέα διασταύρωση για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων διενήργησε η Αρχή Δημοσίων Εσόδων Εσόδων (ΑΑΔΕ) με τις ανανεωμένες λίστες που απέστειλαν οι αρμόδιοι φορείς και οι ασφαλιστικές εταιρείες.

Ο αριθμός πλέον των ανασφάλιστων οχημάτων, γράφει η «Καθημερινή», «κατέβηκε» από τα 1.150.000 (πρώτη διασταύρωση με λανθασμένα στοιχεία) στα 457.000.




Ωστόσο, στελέχη της ΑΑΔΕ σημειώνουν ότι πρόκειται για μια άτυπη διασταύρωση (έγινε στις 15 Ιουλίου) και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση δεν πρόκειται να αποσταλούν ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες οχημάτων που φαίνεται να εξακολουθούν να έχουν ανασφάλιστα τα αυτοκίνητα ή τα δίκυκλά τους.

Και αυτό διότι, γράφει η εφημερίδα, περιμένουν και μια τρίτη επικαιροποίηση της λίστας από την αστυνομία και το υπουργείο Μεταφορών έτσι ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη και η ταλαιπωρία των πολιτών, όπως είχε συμβεί τον περασμένο Ιούνιο με δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων να αναγκάζονται να αποδείξουν είτε ότι έχουν πληρώσει τα ασφάλιστρα, είτε ότι δεν τους ανήκει, είτε ότι αυτό έχει κλαπεί.


Ακολουθήστε το eisodima.gr!


Tο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να προχωρήσει σε νέα διασταύρωση των βάσεων δεδομένων της Αστυνομίας, των ασφαλιστικών εταιρειών και του υπουργείο Μεταφορών, πριν τη βεβαίωση των προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα εξαρτώνται από την κατηγορία του οχήματος και τον κυβισμό τους:

100 ευρώ για τα δίτροχα κάτω από 250cc
150 ευρώ για όλα τα υπόλοιπα δίτροχα
200 ευρώ ΙΧ κάτω από 1.000cc και
250 ευρώ για τα υπόλοιπα ΙΧ

Ημ. δημ.: 5/8/17



Διαβάστε ακόμη: