Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Αυτόματος συμψηφισμός επιστροφών φόρου με ΕΝΦΙΑ


Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι έτοιμα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας ώστε να αναρτηθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει ανακοινωθεί στο taxisnet, έως τις 31 Αυγούστου.

Αμέσως μετά και αρκετά πριν την εκπνοή της προθεσμίας πληρωμή της πρώτης δόσης του φόρου ακινήτων στις 29 Σεπτέμβρη, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων σχεδιάζεται να προχωρήσουν κεντρικά και αυτεπάγγελτα σε συμψηφισμούς επιστροφών φόρου εισοδήματος με τα νέα χρέη για ΕΝΦΙΑ.




Στην εφορία τους προκειμένου να υποβάλλουν αίτημα συμψηφισμού θα πρέπει να σπεύσουν μόνο οι σύζυγοι στο βαθμό όπου ο ένας εκ των δύο δικαιούται επιστροφή φόρου και στον έτερο έχει βεβαιωθεί ΕΝΦΙΑ. Η εφορία δεν μπορεί ακόμα κεντρικά να «παντρέψει» επιστροφές φόρων εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ μεταξύ συζύγων.

Οι φετινές εκκρεμείς επιστροφές φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων προσεγγίζουν τα 240 εκατ. ευρώ και έξι στους δέκα φορολογούμενους με πιστωτικό εκκαθαριστικό δεν έχουν λάβει ακόμα την επιστροφή που δικαιούνται.

Οι επιστροφές αυτές θα συμψηφιστούν τώρα με τον ΕΝΦΙΑ και στο βαθμό όπου υπάρξει υπερβάλλον ποσό, αυτό θα πιστωθεί στον τραπεζικό λογαριασμό. Αν η επιστροφή δεν καλύπτει την οφειλή ΕΝΦΙΑ, θα σας ζητήσουν τα… ρέστα.

Πηγή: euro2day.gr

Δημοσιεύθηκε: 23/8/17



Διαβάστε ακόμη: