Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Αναδρομική πληρωμή εισφορών για 250.000 αυτοαπασχολούμενους


Τον Σεπτέμβριο έρχεται η «λυπητερή» για 250.000 αυτοαπασχολούμενους, που εκτός από τις τακτικές εισφορές τους, θα κληθούν να πληρώσουν, πιθανότατα σε τέσσερις δόσεις, και αναδρομικά από την αρχή του 2017.

Τα ειδοποιητήρια που θα φτάσουν για τον μήνα Αύγουστο δηλαδή, θα περιλαμβάνουν τις επιπλέον εισφορές, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι οποίες ανέρχονται σε 7% εισφορές επικούρησης και εφάπαξ 4%. Οι εισφορές αυτές θα έπρεπε να αποδίδονται από 01/01/2017, όμως για τεχνικούς λόγους δεν έχουν καταγραφεί στα ειδοποιητήρια περίπου 250.000 αυτοαπασχολούμενων.




Σύμφωνα με το κυρίως σενάριο που εξετάζεται στο υπουργείο Οικονομικών, αυτό θα γίνει σε τέσσερις ισόποσες δόσεις, γεγονός που θα εκτοξεύσει τις εισφορές μη μισθωτών: Οι γιατροί θα πληρώσουν το 38,95%, ενώ δικηγόροι και μηχανικοί θα κληθούν να καταβάλουν το 59,95% του εισοδήματός τους!


Ακολουθήστε το eisodima.gr!


Την ίδια ώρα, γίνεται προσπάθεια να συμψηφιστούν οι εισφορές που υπολογίστηκαν και πληρώθηκαν με βάση το εισόδημα του 2015 και οι εισφορές για το εισόδημα του 2016, σύμφωνα με τις νέες φορολογικές δηλώσεις. Αυτό προβλεπόταν να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με την καταβολή των εισφορών του Αυγούστου, ωστόσο, όπως αναφέρει η «Κ» αυτό δεν μπορεί να συμβεί νωρίτερα από τον Οκτώβριο.

Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα αναρτήθηκαν οι εισφορές Ιουλίου για 1,4 εκατ. αγρότες, αυτοαπασχολούμενους και ελεύθερους επαγγελματίες.

Δημοσιεύθηκε: 8/8/17



Διαβάστε ακόμη: