Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

Τσίπρας: Επιδότηση εισφορών για μετατροπή απασχολουμένων με μπλοκάκια σε μισθωτούς


Προγράμματα για 120.000 ανέργους
Νομοθετική ρύθμιση για την επιδότηση του συνόλου των εργοδοτικών εισφορών στις περιπτώσεις που ο εργοδότης αποφασίσει να εγγράψει τον αμειβόμενο μισθωτό στον ΕΦΚΑ -στις περιπτώσεις που χρησιμοποιεί μπλοκάκι- προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο υπουργείο εργασίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγκλωβισμένων εργαζόμενων οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι στις επιχειρήσεις που απασχολούνται, ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης και επανακατάρτισής τους συνολικού ύψους 100 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα θα καλύψει περίπου 50.000 εργαζόμενους και θα τους παράσχει εκτός από την οικονομική ενίσχυση και επανακατάρτιση προκειμένου να διευκολυνθούν ώστε να ενταχθούν σε άλλες θέσεις εργασίας.




Προγράμματα για 120.000 ανέργους

Τα προγράμματα για την αντιμετώπιση της ανεργίας, συνολικά έως το τέλος του χρόνου, θα έχουν καλύψει 120.000 ανέργους, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εργασίας.

Σημείωσε ότι για την αντιμετώπιση της ανεργίας υλοποιούμε προγράμματα που δεν σπαταλούν χρήματα μέσα από μεσάζοντες και αέναες καταρτήσεις, για να προσθέσει ότι πάνω από το 1/3 στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, που παρέχουν και κατάρτιση, βρίσκουν εργασία μετά το τέλος των προγραμμάτων και αυτό είναι από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην Ευρώπη.

Δεν είναι υπερβολή να πω, τόνισε ο κ. Τσίπρας, ότι πιο σημαντικός εθνικός στόχος είναι η ανάκτηση της εργασίας και η δημιουργία ενός νέου κοινωνικού κράτους που να μπορεί να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πολιτών.

Όταν υπάρχει πολιτική βούληση δεν φοβάσαι τις συγκρούσεις με ονόματα με μεγάλη πολιτική επιρροή ή ακόμη και συστημικές τράπεζες που αρνούνται να πληρώσουν πρόστιμα, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Προωθούμε με νομοθετική ρύθμιση τον αποκλεισμό επιχειρήσεων που συστηματικά παραβιάζουν την νομοθεσία, από πάσης φύσεως κρατική χρηματοδότηση, ενημέρωση ο κ. Τσίπρας.

Πλεόνασμα 100 εκατ. ο ΕΦΚΑ - Στο 70% η εισπραξιμότητα των αυτοαπασχολουμένων
Όπως ανέφερε ο Πρωθυπουργός, οι τρεις βασικοί λόγοι που οδήγησαν το ασφαλιστικό σύστημα στα όρια της κατάρρευσης ήταν η διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, η εκρηκτική αύξηση της ανεργίας και η πλήρης απορρύθμιση της αγοράς εργασίας ειδικά στην περίοδο 2010-2015.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε ως ψευδοπροφητεία το επιχείρημα ότι ο ΕΦΚΑ θα καταρρεύσει και τόνισε πως στο πρώτο εξάμηνο του 2017 έχει ήδη ένα πλεόνασμα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η εισπραξιμότητα του στους τομείς των αυτοαπασχολουμένων βρίσκεται στο 70%.



Διαβάστε ακόμη: