ΟΑΕΔ: Στους 947.907 αυξήθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Οκτώβριο * ΤτΕ: Μειωμένο στα 2,87 δισ ευρώ το πρωτογενές πλεόνασμα στο 10μηνο * 24ωρη απεργία στο μετρό την Τρίτη 21/11 * 2,8 δισ. ευρώ κάτω από τον στόχο τα καθαρά έσοδα στο 10μηνο - Πρωτογενές πλεόνασμα 5,355 δισ. ευρώ * Εργάνη: Χάθηκαν 98.420 θέσεις εργασίας τον Οκτώβριο * ΕΛΣΤΑΤ: Στο 20,6% η ανεργία τον Αύγουστο * Στις 24/11 η Black Friday στην Ελλάδα * Νέες θέσεις εργασίας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

17/7/17

«Κούρεμα» έως και 30% για χρέη στο Δημόσιο


Ρύθμιση που θα περιλαμβάνει ακόμα και κούρεμα κύριας οφειλής για χρέη επιχειρήσεων, ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων αποκλειστικά προς τα ασφαλιστικά ταμεία και εφορία -και όχι για τράπεζες και προμηθευτές- από 20.000 ευρώ και πάνω, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, έρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, τις επόμενες ημέρες, συμπληρώνοντας όλο το πακέτο ρυθμίσεων, το οποίο θα προχωρήσει ταυτόχρονα με τη διαδικασία του εξωδικαστικού μηχανισμού.

Σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση εντός του εξωδικαστικού, περιλαμβάνει -σύμφωνα με τον νόμο- και τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων προς τράπεζες που ξεπερνούν τα 100 δισ. ευρώ, τα χρέη προς προμηθευτές, ακόμα και προς εργαζόμενους.
Επίσης, θα περιλαμβάνονται οφειλές από ΦΠΑ και ΦΜΥ, ακόμα και χρέη από ακάλυπτες επιταγές. Βασική προϋπόθεση είναι τα ληξιπρόθεσμα χρέη να έχουν δημιουργηθεί μέχρι τις 31/12/16 και η επιχείρηση να είναι βιώσιμη, δηλαδή να έχει κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων.

Πρόκειται, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, για την πιο γενναιόδωρη ρύθμιση οφειλών που έχει γίνει έως τώρα και στοχεύει στην αντιμετώπιση του «βουνού» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς ΔΟΥ και ασφαλιστικά ταμεία, που ξεπερνούν τα 125 δισ. ευρώ, ώστε να παραμείνουν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.Διαβάστε ακόμη: