Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017

Αλμυρό το «εισιτήριο» για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς


Όποιος θελήσει να αποκτήσει ακίνητο ή άλλο περιουσιακό στοιχείο μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμών, εκτός από το τίμημα θα πρέπει να πληρώσει και 350 ευρώ επιπλέον ως «τέλος χρήσης του συστήματος».

Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης που δημοσιεύτηκε χθες στη Διαύγεια, η ...τιμολογιακή πολιτική της πλατφόρμας άλλαξε δραματικά. Ενώ η αρχική απόφαση προέβλεπε ότι θα πλήρωνε 50 ευρώ κάθε υποψήφιος πλειοδότης –εκ των οποίων τα 10 ευρώ η ανανεωμένη απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες στο ΦΕΚ προβλέπει ότι το τέλος θα πληρώνεται από τον πλειοδότη και θα φτάνει στα 350 ευρώ εφόσον η αρχική προσφορά στην διαδικασία υπερβαίνει τα 3000 ευρώ (σ.σ αλλιώς το «εισιτήριο» θα πέφτει στα 100 ευρώ.




Ποιος θα εισπράττει το μεγαλύτερο μέρος αυτού του «τέλους;» Η εταιρεία που θα διαχειρίζεται την ηλεκτρονική πλατφόρμα η οποία σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα είναι η Newsphone Hellas. Ενδιαφέρον για την ανάπτυξη της πλατφόρμας φέρεται να έχει εκδηλώσει και θυγατρική του ομίλου ΟΤΕ (η Cosmoone) ωστόσο το προβάδισμα φέρεται να έχει η Newsphone.

Πηγή: fpress.gr



Διαβάστε ακόμη: