Τρίτη 27 Ιουνίου 2017

ΚΕΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή του Ιουνίου - Αλλαγές στο σύστημα αιτήσεων


Πραγματοποιείται σταδιακά από σήμερα το απόγευμα η πληρωμή των δικαιούχων του πανελλαδικού προγράμματος ΚΕΑ (Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης), των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως τις 31 Μαΐου 2017.

Το ποσό των 49.786.353,81 ευρώ θα καταβληθεί σε 220.940 δικαιούχους του ΚΕΑ και αφορά συνολικά 504.627 άτομα.

Η πληρωμή του ΚΕΑ θα πραγματοποιηθεί με πίστωση εξ ημισείας στον λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.

Οι δικαιούχοι του ΚΕΑ παρακαλούνται να απευθύνονται στην Τράπεζα με την οποία συνεργάζονται και μόνο σε αυτήν για θέματα που σχετίζονται με τον τραπεζικό λογαριασμό τους ή την προπληρωμένη κάρτα αγορών.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή (keaprogram.gr).




Keaprogram: Αλλαγές στο σύστημα αιτήσεων

Η ομάδα του KEA ενημερώνει ότι μετά την αναβάθμιση του συστήματος, πλέον τα ονόματα των εμπλεκόμενων προσώπων στις αιτήσεις ΚΕΑ αποτυπώνονται και με τη λατινική τους μορφή.

Αυτό θα βοηθήσει στην ταυτοποίηση των πολιτών που προσέρχονται σε Δήμους και ΚΕΠ με έγγραφα που έχουν τα επωνυμικά στοιχεία των ενδιαφερομένων στα Λατινικά.

Τονίζεται ότι παραμένει η υποχρέωση των πολιτών να υποβάλλουν αιτήσεις με σωστά επωνυμικά στοιχεία. Αν οι πολίτες διαπιστώνουν οποιοδήποτε πρόβλημα τα επωνυμικά τους στοιχεία, πρέπει να μην προχωρούν σε αίτηση. Οφείλουν πρώτα μέσω ΚΕΠ να διορθώσουν τα στοιχεία τους και μετά να κάνουν νέα αίτηση ώστε να αντληθούν τα σωστά (επικαιροποιημένα) στοιχεία.



Διαβάστε ακόμη: