Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Διόδια "με το χιλιόμετρο" από το 2018


«Κάθε πολίτης θα πληρώνει διόδια ανάλογα με πόσα χιλιόμετρα θα διανύει», ανέφερε ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «Εpsilon».

«Μέσα στο 2018, θα πληρώνουμε τα διόδια με πιστωτική κάρτα, και πλευρικά διόδια στον Άγιο Στέφανο δεν θα μπουν», προσέθεσε.

Ο υπουργός Μεταφορών αναγκάστηκε να προβεί στις συγκεκριμένες διευκρινίσεις μετά τις έντονες αντιδράσεις τόσο των δήμων όσο και των κατοίκων των βορείων προαστίων που έχει προκαλέσει η εγκατάσταση των διοδίων, καθώς οι τελευταίοι θα κληθούν από τον προσεχή Αύγουστο να πληρώνουν υψηλό αντίτιμο για τις μετακινήσεις τους.




Ως γνωστόν, η επιβολή των διοδίων προκαλεί την οργή και όσων δουλεύουν στις περιοχές αυτές καθώς είναι δεκάδες οι εταιρίες που βρίσκονται εκεί και οι εργαζόμενοι σε αυτές θα επιβαρυνθούν με 22 ευρώ, μηνιαίως για τις μετακινήσεις τους.

Παράλληλα ο κ. Σπίρζης αναφέρθηκε και στην αξιολόγηση που -όπως είπε- κλείνει τις επόμενες ημέρες, αφού θα διευθετηθούν οι όποιες διαφωνίες υπάρχουν.

«Η συγκεκριμένη αξιολόγηση δεν θα μπορούσε να κλείσει στην ώρα της, γιατί ΔΝΤ και Ευρωπαίοι ζητούσαν νέα πράγματα που εμείς δεν τα αποδεχόμασταν», συμπλήρωσε.


Το eisodima.gr καθημερινά στο email σας!
Για να μη χάνετε καμία σημαντική οικονομική είδηση, εγγραφείτε δωρεάν στη λίστα αναγνωστών μας.
Κάνοντας κλικ εδώ, θα οδηγηθείτε στη φόρμα εγγραφής για να συμπληρώσετε το email σας.
Αφού συμπληρώσετε και το anti-spam μικρό κείμενο, πατάτε το κουμπί υποβολής.
Κοιτάξτε το inbox σας για το μήνυμα επαλήθευσης και πατάτε το link.
Αν δεν λάβετε το μήνυμα, ελέγξτε τα "Ανεπιθύμητα" ή "spam" μηνύματά σας και μεταφέρετέ το στα "Εισερχόμενα".
Μπορείτε να διακόψετε την εγγραφή σας όποτε θέλετε.
Το newsletter του eisodima.gr αποστέλλεται κάθε μεσημέρι στις 12.00.
Καλή ενημέρωση!


Διαβάστε ακόμη: