Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017

Τι προσφέρει η νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους αγρότες


Η εταιρεία magicom ανέπτυξε ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.datafarm.gr) μέσω της οποίας οι γεωργοί έχουν την δυνατότητα να καταγράφουν:

* Τις αγορές γεωργικών εφοδίων (λιπάσματα, φυτοπροστατευτικά, κ.λπ.)

* Τις εργασίες που εκτελούν στις καλλιέργειές τους (Ημερολόγιο εργασιών)

* Τις αγορές ζωοτροφών.

* Τα πάγιά τους.

* Τις πωλήσεις των γεωργικών προϊόντων τους.




Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση υπ’ αριθ. 262385/21.4.10 για την εφαρμογή της Πολλαπλής Συμμόρφωσης, οι γεωργοί που λαμβάνουν κοινοτικές ενισχύσεις, υποχρεούνται μεταξύ άλλων να τηρούν μητρώο εισροών και εκροών στην εκμετάλλευσή τους, το οποίο περιλαμβάνει και παραστατικά αγοράς (κυρίως για σπόρους, λιπάσματα, ζωοτροφές) και πώλησης (κυρίως προϊόντα της εκμετάλλευσης, ζωοτροφές, καθώς και ημερολόγιο εργασιών.

Η παράβαση αυτής της υποχρέωσης, είναι από τις συχνότερα εντοπιζόμενες κατά τους ελέγχους Πολλαπλής Συμμόρφωσης και κάθε χρόνο εκατοντάδες γεωργοί υφίστανται μειώσεις επί των ενισχύσεών τους, λόγω αυτής της παράβασης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εφαρμογή έρχεται να καλύψει αυτή την υποχρέωση των γεωργών. Είναι πολύ απλή στην χρήση και μπορείτε να εξάγετε όλους τους πίνακες που απαιτούνται σε μορφή excel.

Επιπλέον το πρόγραμμα:

* Ενημερώνει για την ημερομηνία που μπορεί να γίνει η συγκομιδή, με βάση τα φυτοφάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί.

* Ελέγχει, σε περίπτωση βιολογικής καλλιέργειας, αν όλα τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται σε μία καλλιέργεια είναι βιολογικά.


Διαβάστε ακόμη: