Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

«Θηλιά» για 200.000 δανειολήπτες τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Το θέμα των δανείων σε ελβετικό φράγκο αποτελεί θηλιά στο λαιμό για περίπου 200.000 συνανθρώπους μας (εγγυητές, συνοφειλέτες). Η δε Ευρώπη στο σύνολο της ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια συναφθείσες δανειακές συμβάσεις.

Έτσι, από την Σύρο όπου συνεδρίασε το Περιφερειακό συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, επέλεξαν σήμερα 14/10/2016 οι δανειολήπτες ελβετικού φράγκου να συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αίτημα ένα ψήφισμα στήριξης, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Δανειοληπτών Ελβετικού Φράγκου (ΣΥΔΑΝΕΦ) Δέσποινα Σονιάδου, παρενέβη και τοποθετήθηκε :




«…Οι γνωστές σε όλους μας εξελίξεις με τα funds μας πεισμώνουν και συνεχίζουμε με αμείωτη ένταση την προσπάθειά μας να εισακουστούμε. Το οφείλουμε στα παιδιά μας, στην ανάγκη ύπαρξης κοινωνικής συνοχής, στην πατρίδα μας.

- θα αιτηθώ δια της παρούσης επιστολής την νομοθέτηση της 1ης σε Ευρωπαϊκό επίπεδο δικαστικής απόφασης 334/2016 Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών από ασκηθείσα συλλογική αγωγή.

- Θα τονίσω πως η άμεση εφαρμογή του διατακτικού της ιστορικής δικαστικής απόφασης, αυτόματα θα τονώσει την αγορά, αφού το καπέλο των δόσεων (έως και 57% επιπλέον) που καλούνται τώρα τα χιλιάδες νοικοκυριά να καταβάλλουν, αυτόματα θα μετακυλήσει στην καθημερινότητα του πολίτη, δηλαδή στην αγορά δίνοντας την ένεση τόνωσης που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Στον αντίποδα θεωρούνται αχαρτογράφητα νερά οι συνέπειες, μπροστά στο ενδεχόμενο να κοκκινίσουν και άλλες χιλιάδες νέα δάνεια που έως τώρα κινούνται οριακά …»

Στο τέλος της διαδικασίας το Περιφερειακό Συμβούλιο προέβη σε ομόφωνο ψήφισμα στήριξης προς τους χιλιάδες δανειολήπτες το οποίο εισηγήθηκε ως εξής :

«Μετά από αίτημα των δανειοληπτών του Αιγαίου, που ζητούν τη στήριξη μας προτείνεται να ψηφιστεί το παρακάτω ψήφισμα προκειμένου να νομοθετήσει άμεσα σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 334/2016 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία έγινε αποδεκτή η συλλογική αγωγή του Πανελλήνιου Συλλόγου δανειοληπτών κατά των τραπεζών, οι οποίες χορήγησαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο.

- Να υιοθετηθεί το αίτημα κάθε δανειολήπτη, ο οποίος λόγω της ανεργίας και της φτώχειας, δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των δόσεων του δανείου του.

- Ζητεί άμεσα να εξαλειφτεί η αδικία που αφορά δεκάδες χιλιάδες Έλληνες δανειολήπτες ώστε να μην βρεθούν στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες, οι οποίες θα συνεχίσουν να χρωστούν ένα αόριστο κεφάλαιο με κίνδυνο να διαταραχτεί η κοινωνική σταθερότητα στη χώρα μας.

- Ζητεί να νομοθετήσει πρόβλεψη προτίμησης εξαγοράς του μη εξυπηρετημένου δανείου από τον δανειολήπτη με κοινωνικοοικονομικά κριτήρια όταν η τράπεζα προτίθεται να μεταβιβάσει τις αξιώσεις που απορρέουν από την δανειακή σύμβαση σε τρίτους, επειδή σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η διαδικασία είναι ιδιαιτέρως χρονοβόρα και οι δανειολήπτες πρέπει να προβούν σε δικαστικές ενέργειες, σε πολλαπλά έξοδα μέχρι να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις και να αναμένουν πολλά έτη μέχρι να δικαιωθούν».



Financial & Law:
Έχετε τραπεζικές οφειλές; Επικοινωνήστε τώρα μαζί μας για να μάθετε πώς μπορείτε να τις ρυθμίσετε αποτελεσματικά με τη βοήθεια των έμπειρων χρηματοοικονομικών και νομικών μας συμβούλων!
Τηλέφωνα: 210.3300078 - 215.5509237 - 210.3300660 - 6945976642