Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πού θα γίνουν οι αιτήσεις για το επίδομα

Ανοικτή είναι η ιστοσελίδα keaprogram.gr αν και οι αιτήσεις δεν έχουν ξεκινήσει για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης. Τη σελίδα δημιούργησε η ΗΔΙΚΑ και οι αιτήσεις θα ανοίξουν τις επόμενες ημέρες μετά από σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας

Με το άνοιγμα της εφαρμογής, μπαίνει στην «τελική ευθεία» μπαίνει η έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ).




Οι αιτήσεις για τους πρώτους 30 δήμους θα μπορούν να υποβληθούν μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, με την έναρξη τις επόμενες ημέρες. Πρόκειται για ένα προνοιακό πρόγραμμα που απευθύνεται σε νοικοκυριά που ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Κατά το υπουργείο Εργασίας, ως νοικοκυριά εννοούνται ένα ή περισσότερα άτομα που ζουν κάτω από την ίδια στέγη. Στόχος είναι το ΚΕΑ, αφού πρώτα εφαρμοστεί το β' εξάμηνο του 2016 σε 30 δήμους, από τις αρχές του 2017 να επεκταθεί στο σύνολο της χώρας. Οι δήμοι που θα εφαρμοστεί είναι οι εξής:

Νέα Ιωνία, Ασπρόπυργος, Ελευσίνα, Φυλή, Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό, Αιγάλεω, Κερατσίνι – Δραπετσώνα, Νίκαια – Άγιος Ιωάννης Ρέντη, Πέραμα, Λαμία, Βέροια, Παύλος Μελάς, Κιλκίς, Κατερίνη, Ρέθυμνο, Γόρτυνα, Ορεστιάδα, Καβάλα, Άρτα, Ζάκυνθος, Λέσβος, Καλαμάτα, Σικυώνα, Κάλυμνος, Λέρος, Τρίκαλα, Ελασσόνα, Πύργος, Αιγιαλεία και Καστοριά.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την εισοδηματική ενίσχυση, με τη διασύνδεση με συμπληρωματικές κοινωνικές υπηρεσίες, παροχές και αγαθά και τις υπηρεσίες ενεργοποίησης των δικαιούχων, με στόχο την επιστροφή στην εργασία και την κοινωνική επανένταξη.

Πιο αναλυτικά εδώ.